Robben leidt Oranje langs Wales

Het Nederlands Eftal verslaat Wales met 3-2 door twee goals van Arjen Robben.

Door twee goals van Arjen Robben won Oranje met 3-2 van Wales.
Door twee goals van Arjen Robben won Oranje met 3-2 van Wales. Foto Koen van Weel/ ANP

Net Nederlands elftal heeft vrijdag de lange weg naar eerherstel ingezet met een oefenzege op Wales: 2-3. Arjen Robben scoorde tweemaal in het duel waarin Oranje net als op het WK met vijf verdedigers speelde.

Bas Dost opende in de 32e minuut de score na een mooie aanval (0-1). Wales kwam vlak voor rust in Cardiff op gelijke hoogte, nadat doelman Jasper Cillessen, voor het eerst in zijn carriére, een strafschop van Joe Allen had gekeerd. Joe Ledley was het eerste bij de bal en benutte de rebound.

Robben bracht Oranje na rust opnieuw voorsprong. Vervolgens wist Emyr Huws de vijfmansdefensie van Nederland opnieuw te verschalken. De uitblinkende Robben tekende in de slotfase voor de winnende treffer. (ANP)