Relatie beëindigen? Deze service dumpt je geliefde voor je

Vanaf 10 dollar (voor een sms’je) ben je ervan af.

De homepage van The Break Up Shop.
De homepage van The Break Up Shop.

Heb je genoeg van je geliefde maar niet de ballen om hem of haar dat zelf te vertellen? Bij The Breakup Shop weten ze er wel raad mee. Al voor 10 dollar kun je van je partner af zijn.

Was er eerder al een marktplaats voor relatiememorabilia, nu is er een nieuwe speler opgedoken op de markt voor relatiebeëindiging: een uitmaakdienst.

 

Persoonlijke brief

Al winkelend in The Breakup Shop kun je zelf kiezen hoe je je vriend of vriendin wil vertellen dat je er toch echt genoeg van hebt. Een smsje? Kost je 10 dollar. Of heb je liever toch wat ‘persoonlijkers’ omdat diegene op zijn minst verdient een reden te horen voor het besluit? Laat een brief sturen! Compleet gepersonaliseerd, voor 30 euro.

Het idee voor The Breakup Shop ontstond toen oprichter Mackenzie zonder reden nooit meer iets hoorde van het meisje waarmee hij aan het daten was. Het minste wat je kunt doen is een kleine uitleg geven, vond hij.

Uitproberen

Mocht je een brief nog niet persoonlijk genoeg vinden, dan kun je de Shop ook vragen je partner te bellen. Geef een telefoonnummer, de reden voor het beeïndigen van de relatie en een paar persoonlijke details. Emanuel Maiberg probeerde het al eens uit voor de website Vice.

Natuurlijk maakte Maiberg het niet echt uit met zijn vriendin - ze was vooraf op de hoogte gesteld van het telefoontje - maar zijn experiment bewijst dat het niet per se goed hoeft te gaan.

Zo zegt de beller namens de uitmaakservice dat het over is omdat Emanuel niet wil trouwen (de schrijver gaf als reden op dat hij haar gezeur over een ring zat was). Ook krijgt ze nog even gratis advies mee over wat ze aan zichzelf zou moeten veranderen.

Webshop

The Breakup Shop raadt zojuist gedumpten aan afleiding te zoeken: een dvd van The Notebook misschien? Kost je 15 dollar. Een pak chocoladekoekjes? Slechts 5 dollar. Uiteraard te bestellen in de eigen webshop van de site.