Prince legt kaartverkoop stil vanwege Britse zwarthandel

Zwarthandelaren blijken al voor de verkoop van start was gegaan concertkaartjes op grote schaal voor woekerprijzen aan te bieden.

De Amerikaanse popster Prince heeft de kaartverkoop van concerten in Londen, Glasgow en Birmingham vrijdag stil laten leggen. De reden: een rapport van de consumentenorganisatie Which?, waaruit bleek dat zwarthandelaren al voor de verkoop van start was gegaan de concertkaartjes op grote schaal voor woekerprijzen aanboden.

Op Twitter publiceerde Prince een foto van een gier met daarbij een multiplechoicevraag: ‘Is dit A: een schooier, B: een gier, C: een zwarthandelaar of D: zijn alle drie antwoorden goed?’ De popster maakte een week geleden bekend dat hij aan een Europese tournee begint, waarbij hij solo optreedt. Op zaterdag 5 december geeft Prince een concert in theater Carré in Amsterdam. De prijs van een kaartje: 275 tot 549 euro.