Politie: zeven babylijkjes in Beierse woning

De lichamen verkeren deels in slechte staat. De voormalige bewoonster wordt gezocht.

De lichaampjes werden in de witte woning ontdekt.
De lichaampjes werden in de witte woning ontdekt. Foto Nicolas Armer / EPA

In een huis in de Beierse plaats Wallenfels lagen waarschijnlijk zeven babylijkjes. Dat hebben politie en justitie bekendgemaakt. In eerdere mededelingen lieten de autoriteiten het aantal lichamen in het midden. De voormalige bewoonster van het pand, een 45-jarige vrouw, heeft de politie nog niet kunnen achterhalen voor ondervraging.

Bij de politie kwam gisteren rond 16.00 uur een melding binnen van een inwoonster van Wallenfels die in het huis het lichaam van een klein kind had gevonden. Na huiszoeking werden meerdere lichamen ontdekt.

Het forensisch onderzoek naar de lijkjes zal volgens de verklaring nog even duren, omdat sommige lichamen in slechte staat verkeren. Resultaten worden pas begin volgende week verwacht. De politie heeft meerdere mensen ondervraagd.