Klopjacht naar man die in Milaan een Jood neerstak

Het slachtoffer droeg een keppeltje. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Forensisch onderzoek op de plek van de steekpartij.
Forensisch onderzoek op de plek van de steekpartij. Foto Stefano Porta / ANSA / AP

De Italiaanse politie is bezig met een zoektocht naar de man die in Milaan een orthodoxe jood heeft neergestoken. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, zegt een woordvoerder van de politie volgens persbureau AP. Reuters meldt dat in de stad de beveiliging van Joodse gebouwen is opgevoerd.

Het 40-jarige slachtoffer uit Milaan werd woensdagavond zeven maal gestoken in zijn rug, gezicht en arm. Het incident vond plaats bij een kosjere pizzeria. Het motief van de dader is nog niet bekend.

Leden van de Milanese Joodse gemeenschap hebben tegen Reuters gezegd dat het slachtoffer ten tijde van de steekpartij een keppeltje droeg. Er zouden voor zover bekend geen conflicten spelen. Onderzoekers bekijken volgens bronnen van het persbureau of de steekpartij een antisemitisch motief had.