Doden bij ontploffing Beiroet

Foto Khalil Hassan/Reuters

Ten minste 43 mensen zijn gisteren gedood toen kort na elkaar twee bommen ontploften in een buitenwijk van Beiroet. IS heeft de aanslag opgeëist . De wijk, Bourj al-Barajneh, behoort tot de invloedzone van de gewapende shi’itische groepering Hezbollah. Die vecht in Syrië mee met president Assad. In een online boodschap zei IS dat „een soldaat van het kalifaat zichzelf heeft opgeblazen te midden van de ketters”. Een tweede bom ontplofte toen omstanders te hulp schoten. Bourj al-Barajneh is een shi’itische wijk met een Palestijns vluchtelingenkamp met ook veel sunnitische vluchtelingen uit Syrië . Mogelijk is die plek gekozen om de sektarische spanningen op de spits te drijven. Het is voor het eerst in 17 maanden dat in Libanon een grote aanslag is gepleegd. IS beloofde dat meer aanslagen volgen.