Zelfrijdende auto van de weg gehaald

Een zelfrijdende auto van Google is onlangs in Californië door de politie van de weg gehaald. Het voertuig reed niet te snel, maar juist te langzaam. Volgens de agenten die de auto tot stoppen maanden, overtrad het voertuig de regels door de doorstroom van verkeer te belemmeren. De Google-wagen reed met een snelheid van 24 mijl per uur (iets minder dan 39 km/u) op een weg waar 35 mijl (ruim 56 km/u) is toegestaan. Volgens Google zijn de auto's, die volop getest worden, uit veiligheidsredenen begrensd op een snelheid van 25 mijl. Ook wil het bedrijf medeweggebruikers niet de stuipen op het lijf jagen door te snel te rijden. Sowieso zorgt de defensieve rijstijl van de auto’s wel vaker voor problemen. Bij de paar ongelukken waarbij een Google-auto betrokken is geweest sinds 2009, reed vrijwel iedere keer een medeweggebruiker tegen de zelfrijdende auto op. (ANP)