Bezet UvA-pand ontruimd

De actievoerders hebben het pand op de Oude Turfmarkt verlaten.

Studenten hielden het Maagdenhuis van de Universiteit van Amsterdam eerder dit jaar zes weken bezet.
Studenten hielden het Maagdenhuis van de Universiteit van Amsterdam eerder dit jaar zes weken bezet. Foto Jerry Lampen/ANP

De studenten die sinds woensdag een pand van de Universiteit van Amsterdam bezet hielden, hebben vanochtend de kraak gestaakt. De Amsterdamse politie meldt op Twitter dat het gebouw aan de Oude Turfmarkt 147 ontruimd is. De twee studenten die nog er nog verbleven, hebben vrijwillig het pand verlaten.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Pand aan Oude Turfmarkt dat woe. werd gekraakt door studenten UvA ontruimd. 2 pers verlieten vrijwillig t pand. 1 pers. aangeh. ivm wet ID.

De studenten zijn leden van de groep De Nieuwe Universiteit (DNU). De bezetting had tot doel een ruimte te claimen voor vergaderingen, bijeenkomsten en het plannen van nieuwe acties. DNU was eerder dit jaar betrokken bij de bezetting van het Maagdenhuis, die onder meer tot meer inspraak voor studenten en docenten leidde.