Stemming tot dinsdag uitgesteld

De Tweede Kamer heeft de stemmingen over het belastingplan gisteravond uitgesteld tot dinsdag. De coalitie en de oppositie hebben nog geen akkoord bereikt over de lastenverlichting van 5 miljard euro. Het kabinet heeft de steun van een deel van de oppositie nodig omdat het in de Eerste Kamer niet over een meerderheid beschikt. Woensdagavond leek een akkoord met de drie christelijke partijen in zicht, maar staatssecretaris Wiebes (Financiën, VVD) keerde zich tegen middernacht toch tegen een amendement van deze partijen. Dat was bedoeld om eenverdieners, in vergelijking met tweeverdieners, minder zwaar te belasten. Volgens het Centraal Planbureau zou een eerdere variant van het amendement van de SGP 35.000 banen kosten. Dat is voor de coalitie onbespreekbaar. (NRC)