18 Koerden gearresteerd na binnendringen ministerie

De Koerden riepen “Erdogan moordenaar” en wilden een gesprek op het ministerie.

Het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.
Het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Foto Robert Vos/ANP

De politie in Den Haag heeft vrijdagavond achttien Koerdische demonstranten gearresteerd nadat ze het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) waren binnengedrongen. Ze demonsteerden tegen het bewind van de Turkse president door leuzen te roepen als “Erdogan moordenaar”, zo meldt Omroep West.

Twitter avatar PolDenHaag Politie Den Haag Zojuist bij een demonstratie in #MinBuZa in #DenHaag 18 personen aangehouden die zich, tegen de regels in, in het ministerie bevonden.

Via deze actie wilden de demonstranten een gesprek aanvragen op het ministerie. Eerder vandaag werd bekend dat er bij gevechten tussen het Turkse militaire politie en de verboden Koerdische beweging PKK zeker elf mensen zijn omgekomen.

Korte tijd hal BuZa bezet

De Koerdische demonstranten hebben korte tijd de hal van BuZa bezet op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Binnen een uur maakte de politie, daarbij geholpen door de ME, een einde aan de demonstratie. Ook leden van de linkse actiegroep Antifascitische actie waren aanwezig bij de demonstratie.

Twitter avatar regio15 Redactie Regio15.nl De politie is het Ministerie van Buitenlandse Zaken binnen gegaan en er worden aanhoudingen verricht. #Koerden https://t.co/8OevQyKylN