American Apparel heeft een toekomst.. buiten Amerika

The morning sunlight finds its way through high-rise buildings in New York as people rush to cross a street on October 30, 2104. The US economy grew at a stronger-than-expected pace in the third quarter, lifted by lower imports and a surge in defense spending, according to government data released on October 30. AFP PHOTO/Jewel Samad

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Waar ter wereld heeft het getroubleerde American Apparel nog een toekomst, vraagt Quartz zich af. Vorige maand ging het kledingbedrijf eindelijk over de kop. De toekomst van het merk hangt aan een zijden draadje.

Maar dat lijkt CEO Paula Schneider niet tegen te houden om grootste plannen te maken voor American Apparel. Tegenover de Financial Times onthulde zij dat ze voornemens is het aantal internationale winkels te verdubbelen. Momenteel heeft het merk tweehonderd locaties en worden slecht presterende Amerikaanse winkels gesloten.

Waar American Apparel in Noord-Amerika nog steeds lijdt onder de schandalen van de ontslagen oprichter Dov Charney, doet het merk het heel goed in het buitenland. Zo is het volgens Schneider enorm in trek in Zuid-Korea en het Midden-Oosten. Volgens Quartz zou het dan ook niet gek zijn als American Apparel zich voorlopig op die regio’s richt terwijl het thuis de zaakjes op orde brengt.

Angie´s List heeft er geen zin in

Aandelen van Angie´s List schoten gisteren met 11 procent omhoog nadat InterActiveCorp (IAC) aankondigde de betaalde recensie-applicatie te willen kopen voor 512 miljoen dollar. Het bedrijf bedankte echter voor het bod van 8,75 dollar per aandeel, schrijft The Wall Street Journal. Dat was 50 procent meer dan de marktprijs voor het aandeel.
https://youtu.be/M2Sp3hVEHiE
Hoewel Angie’s List niet publiekelijk wilde reageren op de afwijzing van het bod, maakte het New Yorkse mediaconglomeraat IAC de brief die het stuurde naar het management van het bedrijf bekend.

“Our strong preference would have been to work with you on a confidential and cooperative basis. However, we have been unable to develop any meaningful dialogue with you for many months now and we’re disappointed by your unwillingness to continue discussions with us following our meeting. Further, in light of the increase in the Angie’s List share price during the days that followed our October 5 letter to the Board expressing an interest in discussions, and further increases following our October 23 meeting and acquisition proposal, we determined it was advisable to publicly release the text of this letter concurrent with its delivery to the Board to ensure that your stockholders are fully apprised of the significant value afforded by our proposed transaction.”

Volgens analisten die reageren tegenover The Wall Street Journal zou de overname van Angie’s List meer bereik en aanzien geven. IAC bezit namelijk ook mediabedrijven als Vimeo, TheDailyBeast en About.com.

DoorDash mag geen burgers meer bezorgen

Fastfoodketen In-N-Out Burger klaagt bezorg-startup DoorDash aan, schrijft Techcrunch. Die laatste zou inbreuk maken op het handelsmerk van de broodjesmaker. DoorDash verkoopt en bezorgt zonder toestemming de gerechten van In-N-Out Burger.

Volgens de documenten die In-N-Out Burger bij de rechter heeft ingediend, vroeg het in april de startup van Tony Xu al om hun logo van de applicatie te verwijderen en hun burgers niet meer te bezorgen. Nadat DoorDash instemde hiermee, zette het later toch weer deze praktijken voort. Onder andere met een nagemaakt logo van In-N-Out Burger.

DoorDash-oprichter Tony Xu legt tegenover USA Today het succes van zijn startup uit:


De aandacht rond deze rechtszaak is een smet op het blazoen van DoorDash. De startup wordt door sommigen gezien wordt als een waardige concurrent van Uber, Amazon en bezorgdiensten Instacart, GrubHub en Postmates.

    • Hans Klis