Tim Hofman en politiewoordvoerder Ellie Lust in Wie is de Mol

En: het succesprogramma verhuist van de donderdag- naar de zaterdagavond.

Op de Dam vond donderdagochtend nog een 'executie' plaats: één van de elf gepresenteerde kandidaten kreeg een rood scherm. Foto Michel Schnater / AVROTROS

Presentatoren Tim Hofman (BNN-VARA) en Klaas van Kruistum (KRO-NCRV), politiewoordvoerster Ellie Lust, hockeyer Taeke Taekema. Vier van de tien kandidaten van het nieuwe seizoen Wie is de Mol?. Op de Dam in Amsterdam zijn de kandidaten van het komende seizoen donderdag rond het middaguur bekendgemaakt. Onder hen bevinden zich ook actrice Marjolein Keuning en acteur Rop Verheijen (GTST), hoofdredactrice van Harper’s Bazaar Cécile Narinx, Shownieuws-presentatrice Airen Mylene, 3FM-dj Annemieke Schollaardt en harpist Remy van Kesteren. Het zestiende seizoen begint op 2 januari.

Op het drukke plein in hartje Amsterdam namen de kandidaten plaats achter de Molcomputer - die computer waarmee in elke aflevering De Test wordt afgenomen. In plaats van de gebruikelijke tien kandidaten werden er elf gepresenteerd. Ook actrice Toprak Yalçiner (GTST) vulde de test in, maar zij bleek een nepkandidaat en kreeg een rood scherm. Een stuntje om wat aandacht op sociale media te krijgen.

Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma waaraan (semi-)bekende Nederlanders meedoen. Ze voeren opdrachten uit en proberen ‘de mol’ in hun midden, degene die de spellen saboteert, te ontmaskeren. Met de opdrachten kunnen de kandidaten geld verdienen voor de gezamenlijke prijzenpot. De kandidaat die het best van allemaal de mol op het spoor is, wint de pot. Met allerlei aanwijzingen worden de kijkers, gemiddeld tussen de twee en drie miljoen, ook meegenomen in het spel.

De afleveringen voor komend seizoen zijn opgenomen in de Dominicaanse Republiek.

Lees hier de tweets over de bekendmaking van de kandidaten terug.
    • Marissa van Loon