Blauw zwaailicht weginspecteurs

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat rijden vanaf vandaag met blauw zwaailicht en sirene. Het is de bedoeling dat ze daardoor sneller aanwezig kunnen zijn bij incidenten op snelwegen. In totaal 24 inspecteurs hebben een blauw zwaailicht en sirene gekregen, die ze bij ernstige incidenten mogen gebruiken op aanwijzing van de Verkeerscentrale. Ze hebben hiervoor een speciale rijopleiding gevolgd. Het gaat om een proef voor twee jaar, die wordt gehouden in de regio’s Amsterdam, Eindhoven, Arnhem/Nijmegen en Zwolle/Groningen. Reden voor de proef is dat het volgens Rijkswaterstaat steeds lastiger wordt om incidenten snel te bereiken. Dit komt door drukte op de weg, het ontbreken van een vluchtstrook en door weggebruikers die het oranje zwaailicht, dat tot nu toe werd gebruikt, niet respecteren. (ANP)