Grootste deel koeltruckdoden is geïdentificeerd

De slachtoffers kwamen uit Afghanistan, Syrië, Irak en Iran. Ze zijn in de laadruimte gestikt.

Onderzoekers bij de vrachtwagen waarin de doden werden ontdekt. Foto Roland Schlager / EPA

Bijna alle doden die in augustus werden gevonden in een koelwagen in Oostenrijk zijn geïdentificeerd. Volgens de politie van de regio Burgenland zijn 56 overlijdensakten opgesteld, meldt Die Welt. Het onderzoek is bijna afgerond. In de vrachtwagen die met pech langs de snelweg stond zaten in totaal 71 slachtoffers.

De slachtoffers kwamen uit Afghanistan, Syrië, Irak en Iran. Eerder was al bekend dat het ging om 59 mannen, acht vrouwen en vier kinderen. De slachtoffers waren in het laadruim gestikt.

Het strafrechtelijk onderzoek wordt geleid door Hongarije, omdat het erop lijkt dat de slachtoffers al waren overleden voor ze de grens met Oostenrijk waren overgestoken. Daags na de ontdekking werden al drie verdachten gearresteerd.

Lees ook een reconstructie: De mannen van de koelwagen