‘Lean on’ meest gedraaide nummer ooit op Spotify

Eerder was ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran de recordhouder.

Het meest gedraaide nummer ooit op Spotify is ‘Lean On’, van Major Lazer & DJ Snake (met MØ). Dat meldt het Britse dagblad The Guardian.

Niet ‘Stairway to Heaven’ dus, de grijs gedraaide rocksong van Led Zeppelin, of Michael Jacksons ‘Thriller’, het titelnummer van het best verkochte album ooit. En ook niet de populaire kersthit ‘White Christmas’ van Bing Crosby.

‘Lean On’ werd pas acht maanden geleden naar buiten gebracht. Het stond nooit in de hitlijsten van de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. ‘Lean On’ werd door Spotify-luisteraars wereldwijd 526 miljoen keer afgespeeld. Het nummer werd door Major Lazer opgenomen nadat zowel Rihanna en Nicki Minaj het hadden afgewezen. Eerder was ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran de recordhouder.