Hoe groot is RTL nog in Nederland?

ANP KIPPA BAS CZERWINSKI

Woensdagochtend maakt RTL Group, de grootste exploitant van televisiestations in Europa, de kwartaalcijfers bekend. In Nederland kennen we Radio Télévision Luxembourg vooral van de zenders RTL4, 5, 7 en 8. Hoe doen deze netten het in Nederland?

Update: RTL Group maakt bekend dat de omzet van het afgelopen kwartaal 1,35 miljard euro bedraagt. Dat is een stijging van 7,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzetstijging is vooral te danken aan digitale inkomsten. De winst voor het derde kwartaal komt uit op 113 miljoen euro.

Hoewel RTL Nederland met grote afstand nummer twee blijft daalde het marktaandeel ten opzichte van vorig jaar licht, met 0,5 procent. SBS, Fox en de NPO zagen hun marktaandeel juist stijgen.

Groei vooral in Duitsland

In augustus werd bekend dat de winst van RTL Nederland (voornamelijk uit de advertentiemarkt) van 44 miljoen naar 27 miljoen euro zakte. “De eerste helft van 2015 heeft ons in financieel opzicht niet gebracht wat we hadden gehoopt”, zei topman Bert Habets toen. De omzet van RTL Group als geheel steeg het eerste halfjaar met 4 procent tot 2,8 miljard euro, met name door winstgroei in Duitsland.

De waarde van een aandeel in RTL Group schommelt deze week rond de 78 euro, stukken hoger dan de 73 euro die een aandeel midden oktober waard was.

    • Redactie NRC Q