‘Hallo?’

Thomas Rueb belt gitarist Jordy IJsselstijn (25) van Pene Corrida. Zij gaan viral met een metalcover van Adele’s ‘Hello’.

Je weet vast waarvoor ik bel.

„Ja.”

Die metalversie van ‘Hello’. Snoeihard. Heb jij die geschreven?

„Ja, ik schrijf al onze nummers in mijn eentje. Herschrijf, want onze band speelt alleen covers. We doen ook Miley Cyrus, ABBA, de Backstreet Boys. We zijn vijf jaar geleden begonnen. We vonden de nummers in de top-40 wel leuk, maar we hielden meer van metal. Daarom.”

En nu dus Adele.

„Dat het zo’n hit zou worden, had niemand verwacht. We zijn op Radio 538 geweest, 3FM, Veronica. Vrij bijzonder, voor zo’n extreme muziekstijl met al dat geschreeuw.”

En die videoclip?

„We naderen nu de 300.000 views. We hebben een echte make-upartiest laten komen om de zanger op Adele te laten lijken. Dat heeft wel een paar uur gekost. Ongeveer net zo lang als ik nodig had om het nummer te schrijven.”

Wat is het geheim van een goede metalcover?

„De gitaarriff is het allerbelangrijkst.”

Zijn er ook nummers waarbij het echt niet werkt?

„In het begin coverden we weleens een nummer met een stukje rap erin. Dat was achteraf niet zo’n sterke keuze. Het is al moeilijk om adem te halen als je rapt, maar als je er ook nog bij moet screamen...”

Jullie treden altijd op in Mexicaanse klederdracht. Wat is dat toch?

„Dat is op een dronken avond in de kroeg begonnen. We waren obscene dingen in de Spaanse Google Translate aan het gooien. Zo zijn we uiteindelijk aan onze bandnaam gekomen.”

Want die betekent?

„Uh. ‘Penis cumshot’. Ja. Dit is eigenlijk allemaal een uit de hand gelopen grap.”

    • Thomas Rueb