De Thuiskok: Krabravioli met vongole(soep)

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Wie liefhebber is van spaghetti alle vongole zal zich uitstekend vermaken met deze soep. De kokosnootdrink kan je in de supermarkt vinden in verschillende varianten - zowel gezoet als ongezoet. Bepaal voor jezelf wat je lekker vindt.

Snijd met een ronde steker van 8 cm rondjes uit de pastavellen. Meng het krabvlees, de crème fraîche, rode chilipeper en lente-ui in een kom. Schep op elk pastarondje een beetje van het krabmengsel en kwast de randjes in met wat eidooier. Klap het pastarondje dubbel tot een halve maan en duw de randjes goed dicht. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de ravioli op zacht vuur in 2 minuten gaar of tot ze komen bovendrijven. Schep uit de pan met een schuimspaan.

Smelt de boter in een pan en bak hierin de prei, groene chilipeper en gember een paar minuten. Gooi eventuele open venusschelpen weg en doe de rest in de pan. Roerbak ze een paar minuten totdat de schelpen zich openen. Giet de sake erbij, roer om eventuele aanbaksels op de bodem van de pan los te maken en laat een paar minuten pruttelen. Voeg de zoete chilisaus, kokosnootdrink, vissaus en pandanbladeren toe. Laat de smaken een paar minuten trekken. Giet de venusschelpen af in een zeef boven een schone pan. Gooi nu eventuele ongeopende schelpen weg. Doe ze in de pan bij het opgevangen vocht, voeg de ravioli toe en warm op laag vuur goed door.

Sam de Voogt

    • Sam de Voogt