amusement One Big Night for Children in Need BBC 1, 21.00-22.30u.

Sir Tom Jones (75)staat weer flink in de spotlights na het uitbrengen van een nieuw album en een autobiografie. Terwijl hij kort geleden ruzie had met de BBC over zijn rol in de talentenjacht The Voice, is hij vanavond wel de hoofdrolspeler van een ouderwetse avond met muziek, komedie en sketches voor de zender. Hij presenteert de uitzending – eerder opgenomen in Wembley Arena– samen met komiek en acteur Rob Brydon (in het Verenigd Koninkrijk populair dankzij geprezen series als Gavin & Stacey en The Trip). Samen met Steve Coogan (Alan Partridge) heeft Brydon een speciale aflevering van The Trip gemaakt waarin de twee tijdens een etentje verschillende imitaties doen. Wie de eerdere scène heeft gezien waarin ze allebei acteur Michael Caine nadoen, weet dat we iets moois kunnen verwachten. Jones kijkt ondertussen terug op zijn lange carrière en zingt een paar oude hits met James Morrison, Laura Mvula en The Shires. Doel van de show is het ophalen van donaties voor Children in Need, een jaarlijkse inzamelingsactie voor kansarme kinderen. Morgen sluit de BBC Children in Need 2015 af een avondvullende uitzending vanaf 20.30 uur.