Republikeinse presidentskandidaten in debat over economie

In het debat van Fox Business en The Wall Street Journal tussen de Republikeinse presidentskandidaten speelden de belastingplannen van de kandidaten een grote rol. “Whose plan would God endorse?”, vroeg de presentator aan Ben Carson.

Carson pleitte voor een vlaktax van vijftien procent voor iedereen. Wel zo eerlijk, zei hij:

“Everybody should pay the same proportion of what they make…I don’t see how anything gets a whole lot fairer than that.”

Op dit moment bedraagt het toptarief voor de inkomstenbelasting in de VS 39,6 procent. Ted Cruz en Rand Paul willen de belastingen ook zo drastisch verlagen als Carson. Realistischer belastingplannen komen van Jeb Bush, Marco Rubio en ook van Donald Trump.

Marco Rubio en Rand Paul kruisten de degens over de defensiebegroting. Rubio wil veel meer geld aan defensie besteden dan Paul.

“I know that Rand is a committed isolationist. I am not. I believe the world is a stronger place when the United States has the strongest military in the world.”

Paul reageerde daarop door de stellen dat hij niet wil dat de VS ten onder gaan aan militaire ambities:

“I do not think we are any safer from bankruptcy court. As we go further and further into debt we become less and less safe [...] I want a strong national defense but I don’t want us to be bankrupt.”

Ted Cruz maakte dezelfde fout als Rick Perry in 2012: het lukte hem niet een complete opsomming te maken van overheidsdiensten waar hij op wil bezuinigen. Perry kwam destijds niet tot drie diensten en Cruz nam vannacht het Commerce Department twee keer mee in zijn opsomming.

Binge On! Onbeperkt streams bekijken bij T-Mobile

T-Mobile introduceert ‘Binge On’: een nieuwe service waardoor streaming van diensten als Netflix, HBO en Hulu niet meer meetellen in de databundel. De video’s zijn voortaan onbeperkt te bekijken voor klanten met een abonnement van minimaal 3GB per maand , maar wel op een lagere bandbreedte. Dat schrijft Quartz.

In totaal doen vierentwintig streaming-aanbieders mee en hun video’s zijn op een resolutie van 480p te zien. Zij betalen volgens T-Mobile niet om te worden aangeboden via ‘Binge On’.

Klanten winnen hiermee, maar voor T-Mobile zelf lijkt het minder gunstig. Klanten gaan ongetwijfeld veel meer video’s bekijken, maar betalen daar niks extra voor. Toch stelt topman John Legere dat het ook voor de investeerders goed nieuws is:

“This is actually incredibly good for investors. The profitability impact to us is gigantic in a positive sense, not only from a customer standpoint but from an efficiency utilization of our network.”

Beleggers lijken daar niet van overtuigd, want het aandeel verloor vier procent op de beurs.

Lockheed sleept groot overheidscontract binnen

Vliegtuigbouwer Lockheed gaat zeventien militaire transportvliegtuigen van het type C130J bouwen voor het Amerikaanse leger. Het contract is 969 miljoen dollar (900 miljoen euro) waard, meldt persbureau Reuters.

De vliegtuigen kunnen landen op geïmproviseerde landingsbanen in moeilijke gebieden en worden vaak gebruikt voor humanitaire missies, bijtanken in de lucht, speciale operaties en zoekoperaties.

Naar verwachting heeft Lockheed Martin in april 2020 alle vliegtuigen geleverd. Eerder verkocht het bedrijf de C130J-toestellen al aan zestien andere landen. Er zijn op dit moment in totaal 330 van deze transportvliegtuigen geleverd of in bestelling.

    • Arjan Meesterburrie