Wim Jonk vecht aangekondigd vertrek als hoofd jeugdopleiding bij Ajax aan

Wim Jonk is niet van plan te vertrekken als hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Hij vecht zijn door de voetbalclub aangekondigde vertrek aan, desnoods via de rechter. Dat zegt Jonk vandaag in een interview met De Telegraaf. Ajax meldde gisteren dat er een onoverbrugbaar meningsverschil is met Jonk over de invulling en werkwijze van het technische hart. Jonk: „Als Ajax van mening is dat ik ben ontslagen, dan verzet ik me daartegen.” Jonk zegt maandag een gesprek te hebben gehad met algemeen directeur Dolf Collee en directeur externe relaties Edwin van der Sar. „Ik kreeg een brief met hun zienswijze en een persbericht onder mijn neus geschoven. Met die verklaring ging ik niet akkoord, omdat de indruk werd gewekt dat het een gezamenlijk standpunt was. Ik weet niet waar ik aan toe ben. Ik heb ze die vraag gesteld en hoop daar snel antwoord op te krijgen.”

Jonk stelt dat de huidige werkwijze bij Ajax ver staat van de enkele jaren geleden door Johan Cruijff uitgestippelde weg. (ANP)