Op de avond voor je sollicitatie

De brief is geschreven, de uitnodiging is binnen en wat doe je dan, de avond voor het sollicitatiegesprek? Na het strijken van de nette kleding kun je ter voorbereiding nog wat laatste vragen doornemen. Daar kan deze app van pas komen. De basiszaken uit het begin van ieder sollicitatiegesprek komen aan bod (omschrijf jezelf, waarom wil je deze baan en wat deed je hiervoor).

Je krijgt de mogelijkheid je antwoord via de camera van je telefoon op te nemen om terug te kijken hoe je het doet. Ook de expert van de app, jobcoach Peggy McKee, legt bij iedere vraag op video uit wat werkgevers graag horen en wat je met bepaalde vragen aanmoet. Dat staat ook in de voorbereidingskit die je via de app kunt downloaden, met daarin niet alleen praktische tips voor kleding en gedrag, maar ook met methodes om via LinkedIn meer te weten te komen over het bedrijf en de werknemers. Wie geld wil uitgeven, kan nog meer vragen kopen, maar zeker met het bestuderen van de voorbereidingskit ben je al goed voorbereid. Voor zover dat kan met een app.

    • Alex van der Hulst