Man gewond bij schietpartij in Amsterdam Nieuw-West

Op dezelfde locatie werd op 15 oktober al een ander doodgeschoten.

Foto Lex van Lieshout / ANP

In hetzelfde pand in Amsterdam als waar op 15 oktober een 37-jarige advocaat werd doodgeschoten, heeft woensdagmiddag weer een schietpartij plaatsgevonden. Een man is daarbij gewond geraakt, bevestigt een woordvoerder van de politie Amsterdam. Over de aard van de verwondingen van het slachtoffer en over zijn identiteit wil de politie niks melden.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Man gewond geraakt bij schietincident in een pand aan de Theodoor van Hoytemastraat. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht.

De schoten werden gelost in een gebouw in Amsterdam Nieuw-West op de hoek van de Theodoor van Hoytemastraat en de Derkinderenstraat. In het pand zit onder andere een kantoor van een bouwbedrijf waar de op 15 oktober doodgeschoten advocaat Haydar Zengin de administratie voor verzorgde. Of dit schietincident te maken heeft met dat van vorige maand, is volgens een woordvoerder van de politie “koffiedik kijken”.

“Het is wel een bijzondere situatie.”

Het onderzoek naar het doodschieten van Zengin, die geen bekende van de politie was, loopt nog.

Eerder dit jaar waren er meerdere schietpartijen in Amsterdam Nieuw-West. Onder andere een 60-jarige onschuldige vrouw werd daarbij het slachtoffer.