Duitse rechter billijkt staking bij Lufthansa

Toestellen van Lufthansa blijven sinds vrijdag aan de grond. Foto Frederik von Erichsen / EPA

Lufthansa schrapt vandaag 930 vluchten vanwege de staking van het cabinepersoneel. Het hele netwerk wordt verstoord, bijna 100.000 passagiers worden getroffen. Vannacht bepaalde een rechter in Darmstadt dat de stakingen in Frankfurt en München, georganiseerd door vakbond UFO, mogen doorgaan. Lufthansa probeerde de vrijdag begonnen staking via de rechter te stoppen.

Het personeel in Frankfurt en München wil tot en met vrijdag staken. De stewards en stewardessen voeren actie tegen kostenbesparingen die Lufthansa met een nieuwe cao wil afdwingen. Gisteren oordeelde een rechter in Düsseldorf dat het personeel bij de lokale luchthaven in ieder geval de rest van de dag aan het werk moest. (NRC)