Kijken: krijgt sabeltandeekhoorn Scrat de eikel nu wel te pakken?

De makers van de Ice Age-films komen met een nieuw kort animatiefilmpje.

Screenshot 'Cosmic Scrat-tastrophe'

Zoals Donald Duck Katrien eeuwig probeert te veroveren en tekenfilmkat Tom zijn geanimeerde vijand Jerry altijd te pakken wil krijgen, zo is sabeltandeekhoorn Scrat uit de Ice Age-filmserie verwikkeld in een nimmer ophoudende strijd met een prehistorische eikel die hij in zijn bezit wil houden. Ook in een nieuwe korte geanimeerde film.

Daarin belandt Scrat uiteindelijk zelfs in de ruimte. En en passant zorgt het beestje ervoor dat ons zonnestelsel eruit komt te zien, zoals nu. Volgend jaar moet de nieuwe Ice Age-film Collision Course - nummer vijf in de serie alweer - in de bioscoop verschijnen. Deze korte film is als lekkermakertje bedoeld.

Revisionisme

Ook bij het verschijnen van de vorige Ice Age-film, vier jaar geleden, werd er een korte film met Scrat in de hoofdrol gemaakt. Toen al lieten de makers zien dat ze wel van een beetje herschrijving van de geschiedenis houden. Als we het filmpje mogen geloven waren Scrat en zijn eikelzoektocht er eigenhandig verantwoordelijk voor dat het megacontinent dat de Aarde vroeger bedekte opbrak in de werelddelen zoals we ze nu kennen.

De makers van Ice Age hebben in de marketing ook nog een knipoog naar de recente film The Martian met Matt Damon in petto. Op een poster gebruiken ze dezelfde slogan als de film waarin astronaut Mark Watney op Mars gestrand is.

Twitter avatar ODEONCinemas ODEON Scrat’s still chasing the elusive acorn… #BringScratHome https://t.co/ZUC1PLMSam