Ilja Leonard Pfeijffer op shortlist VSB Poëzieprijs

Er zijn vijf dichters genomineerd voor de grootste Nederlandse poëzieprijs.

Dichter Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver van het poëziegeschenk Giro giro tondo, begin dit jaar tijdens de presentatie van de Poezieweek 2015 in het gebouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. ANP KOEN VAN WEEL

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, die begin deze week al de Jan Campertprijs kreeg voor zijn bundel Idyllen, is genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Dat is met 25 duizend euro de grootste Nederlandse prijs voor een dichtbundel. De genomineerden zijn vannacht in het radioprogramma Nooit meer slapen onthuld.

De andere dichters op de shortlist zijn Pieter Boskma (Zelf), Geert van Istendael (Het was wat was), Toon Tellegen (De werkelijkheid) en Maud Vanhauwaert (Wij zijn evenwijdig).

De uitreiking is op 27 januari en markeert het begin van de Poëzieweek. De jaarlijkse geschenkbundel wordt geschreven door Stefan Hertmans.