Het spel met de gele M&M is dit keer wel heel zoet

Pas op voor je tandglazuur. Op Pac-Man Bounce kunnen spelers zich vervelend stukbijten. Deze nieuwste game met de klassieke held is mierzoet. De vormgeving lijkt op een collage van Kirby’s Dreamland, Angry Birds en Candycrush: kortweg poeslief en afschuwelijk kleurrijk. Toch is Pac-Man Bounce een van de betere incarnaties van de gele M&M die spoken moet ontwijken. Hoewel het spel simpel begint, worden de puzzels steeds uitdagender. In elk van de pakweg honderd levels moeten gebruikers Pac-Man naar het eindpunt loodsen. Omdat de held alleen maar één kant op kan bewegen, moeten spelers strategisch blokken plaatsen die hem van richting laten veranderen. Met elk level moeten meer van dit soort wegwijzers ingezet worden. Ondertussen neemt het aantal spoken – en powerups die het mogelijk maakt ze te verzwelgen – toe. Toch kan het vernuft dat Pac-Man Bounce vraagt niet helemaal goedmaken dat het spel eruit ziet als een suikerspin. Daarnaast worden gebruikers iets te vaak gedwongen advertenties te bekijken van andere games of verleidt in-app aankopen te doen.