Goede kwartaalcijfers voor Ahold, mede door sterke dollar

Maar ook op eigen kracht wist het supermarktbedrijf de opbrengsten op te voeren.

Een klant doet de boodschappen in een vestiging van Giant Landover. De Amerikaanse supermarktketen is sinds 1998 onderdeel van het Nederlandse moederbedrijf Ahold. Foto Inge van Mill / ANP

Supermarktconcern Ahold heeft het derde kwartaal meer winst en omzet geboekt. Het bedrijf realiseerde afgelopen kwartaal een omzet van 8,44 miljard euro, wat een stijging is van 13 procent.

De nettowinst steeg vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 6 procent naar 189 miljoen. De goede cijfers komen onder meer door de sterke Amerikaanse dollar. Ook op eigen kracht wist het supermarktbedrijf de opbrengsten op te voeren.

Door de positieve trends bij Albert Heijn nam in Nederland de vergelijkbare omzet toe met 4 procent. In de Verenigde Staten behaalde Ahold een autonome groei van 1,8 procent. De onderliggende operationele winst steeg met 12 procent tot 319 miljoen euro.

Delhaize

Ahold ligt naar eigen zeggen op koers om de eigen prognoses voor dit boekjaar waar te maken. Het verwacht de eerder aangekondigde fusie met de Belgische branchegenoot Delhaize voor medio 2016 af te ronden.

Beurs

Na bekendmaking van de kwartaalcijfers vanmorgen van Ahold, won het supermarktbedrijf ruim 2 procent in de AEX.