Dit doorgedraaide broertje van Super Smash Bros is heel leuk

Niet heel rustgevend, maar wel goede games deze week. Super Boys - The Big Fight gebruikt een bonte mix van popinvloeden voor een hectische vechtgame. Starific - Endless Reactor is duizelingwekkend met een batje.

Zou Super Smash Bros hetzelfde plezier geven op mobiele apparaten als op een Nintendo-console? Gamers zullen het niet te weten komen, de Japanse spellenmaker heeft voorlopig geen officiële plannen om de legendarische reeks te vertalen naar Android, iOS of Windows Phone. Tot die tijd kunnen fans terecht bij ontwikkelaar Mooff. Hun Super Boys - The Big Fight komt het dichtst bij de speelervaring van Super Smash Bros op een telefoon of tablet. Het is namelijk een schaamteloze parodie. In deze cartooneske wereld vechten karikaturen van 53 helden als Super Mario, Link en realityshows als Dog the Bounty Hunter tegen elkaar. Deze bonte mix aan popcultuurinvloeden maakt het spel verrassend origineel. Gebruikers hebben maar twee aanvalsknoppen (en dus een beperkt aantal soorten aanvallen) maar dat kan de hectische pret niet drukken. Super Boys - The Big Fight is het op steroïden doorgedraaide broertje van Super Smash Bros. En ook met hem kun je jezelf goed vermaken.