De Thuiskok: Kippensoep voor de ziel

Illustratie Jet Peters

Nu de griep heerst is er niets lekkerder dan een kom kippensoep. En deze soep, daar straalt volgens auteur Nicole Pisani de gezondheid vanaf. Komt dat even goed uit.

Kruid de stukken kip met het kurkumapoeder, het venkelzaad, de chilivlokken en de arachideolie. Laat 30 minuten marineren. Verhit olijfolie in een grote pan. Voeg het kerrieblad toe en schep een paar seconden om. Schep het blad uit de olie met een schuimspaan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Giet de hete bouillon erbij en voeg de knoflook, het kerrieblad, de laurier en de citroenschil toe. Laat 45 minuten tot 1 uur zachtjes pruttelen, tot het kippenvlees van het bot valt.

Kook intussen 2 eieren 6 minuten en pel ze. Doe de bloem in een grote, ondiepe kom en strooi er zout en peper bij. Klop het overgebleven ei los in een tweede kom en strooi het broodkruim in een derde kom. Verhit de plantaardige olie tot 160 °C. Doop de gekookte eieren eerst in de bloem, dan in het losgeklopte ei en tenslotte in het broodkruim. Laat ze voorzichtig in de olie zakken en bak ongeveer 5 minuten tot de eieren knapperig zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Trek het kippenvlees van de botten, doe het vlees terug in de soep en voeg de erwten en taugé toe. Maak af met een gefrituurd ei.

Sam de Voogt