Cabinepersoneel van Lufthansa staakt op meer vluchten en op meer lijnen

Het cabinepersoneel van Lufthansa legt voor de rest van de week het werk neer, heeft de vakbond voor luchtvaartdienstverleners UFO gisteren gemeld. De staking op een beperkt aantal vluchten eerder deze week wordt daarmee uitgebreid. Het besluit is een nieuwe stap in het hoogoplopende conflict tussen de Duitse luchtvaartmaatschappij en de vakbond.

De rechtbank in Düsseldorf verbood gisteren een zeer beperkt deel van de staking: het verbod gold alleen voor Düsseldorf en alleen voor de rest van de dag. Volgens de rechters is het doel van de staking niet helder geformuleerd.

De staking begon vrijdag met alleen verre vluchten vanaf Düsseldorf en Frankfurt. Gisteren werden daar ook vluchten van en naar München aan toegevoegd. Vanaf vandaag wordt het hele netwerk van Lufthansa erdoor getroffen.

Duizenden vluchten dreigen niet door te kunnen gaan, zowel binnen Europa als naar overzeese bestemmingen. Vakbond UFO hield de deur gisteren nog open voor onderhandelingen. Als Lufthansa zich wil inspannen om tot een schikking te komen, kan de staking snel voorbij zijn, twitterde voorzitter Nicoley Baublies.

De stewards en stewardessen zijn het niet eens met de geplande bezuinigingen. Begin september staakten de piloten van Lufthansa al. Die staking werd uiteindelijk door een rechter beëindigd. (NRC)