Schietpartij Waco: 106 leden motorbende aangeklaagd

Bij de gevechten kwamen negen mensen om het leven en achttien mensen raakten gewond.

De politie heeft na het vuurgevecht 480 wapens, waaronder 151 vuurwapens, in beslag genomen. Foto Jerry Larson / AP

Een juryrechtbank in de Verenigde Staten heeft dinsdag 106 leden van motorbendes aangeklaagd in verband met de schietpartij in Waco, Texas in mei. Bij de gevechten kwamen negen mensen om het leven en achttien mensen raakten gewond.

Persbureau AP schrijft dat ze worden beschuldigd van betrokkenheid bij “georganiseerde criminele activiteiten, waaronder zware mishandeling en moord”.

De schietpartij vond plaats in het populaire restaurant Twin Peaks, in de Amerikaanse stad Waco. In de eetgelegenheid waren zo’n 150 tot 200 leden van ten minste vijf rivaliserende bendes bijeengekomen voor een ontmoeting over territorium en rekrutering.

Een dag na de schietpartij pakte de politie 177 bendeleden op. Daarvan zijn er nu 106 aangeklaagd. De jury bepaalt op een later moment of de andere 71 ook voor de rechter moeten verschijnen.

Vuurwapen en kogelgaten

De politie heeft na het vuurgevecht 480 wapens, waaronder 151 vuurwapens, in beslag genomen. De eigenaar van Twin Peaks werd eerder aangeklaagd door de eigenaar van een restaurant ertegenover. Dat restaurant werd geraakt door kogels en zou schade hebben van een miljoen dollar.