‘Vooral de kipkerrie was lekker’. Arrestant recenseert nacht in de cel

“Het begon heel spannend met onder schot gehouden worden door een neger van de politie”, schrijft de arrestant. “Naar de grond gewerkt worden en knietjes in je rug voelen, dat was iets minder leuk.” Zo begint de positieve ‘recensie’ die de politie aan het Zuidplein in Rotterdam vandaag op Facebook heeft gezet.

Meningen en recensies over het verblijf in de cel krijgt de politie meestal alleen mondeling, meldt de politie.

“Vaak gaat het dan over het eten en de zorg. Sommige vaste cliënten weten bij voorbaat al wat er op het menu staat en waar de keuze uit bestaat.”

Een handgeschreven briefje komt niet vaak voor. En positieve reacties zijn al helemaal zeldzaam, laat een woordvoerder weten. Vandaar dat het handgeschreven briefje uit augustus - vermoedelijk van een persoon die zich schuldig had gemaakt aan een licht vergrijp - nu toch nog is gepubliceerd. Het was volgens de zegsman even ondergesneeuwd geraakt en werd onlangs teruggevonden.

Kip en kerrie

Over de arrestant kan de politie Rotterdam niet veel zeggen, behalve dat het een man was.

“Het is inmiddels een paar maanden geleden en we krijgen dagelijks tientallen van dit soort gevallen binnen.”

De recensent is met name te spreken over het eten en de drankjes. “Vooral de maaltijd met kip en kerrie was lekker”, schrijft hij. Dat moet een magnetronmaaltijd zijn geweest, want op het politiebureau is geen aparte gaarkeuken voor arrestanten. De duur van het verblijf in een politiecel is, anders dan verblijf in een huis van bewaring, immers beperkt tot een nacht.

'Welcome to a police cell in the Netherlands. Nog een nachtje overnachten was geen probleem geweest'. Een dankbriefje van een tevreden cliënt van ons.

Posted by Politie Charlois on Tuesday, November 10, 2015