2,2 miljoen euro voor een gitaar van John Lennon

Een gitaar van ex-Beatle John Lennon heeft bij een veiling in Beverly Hills zaterdag een recordbedrag van 2,4 miljoen dollar (2,2 miljoen euro) opgebracht. Volgens het Amerikaanse veilinghuis Julien’s werd nog nooit zoveel geld voor een gitaar neergeteld. De geschatte opbrengst lag tussen de 600.000 en 800.000 euro. Lennon kocht de akoestische gitaar in 1962 en componeerde er met Paul McCartney bekende hits op als She loves you en I want to hold your hand. Volgens het veilinghuis behoorde de Gibson, type J-160E, tot Lennons favorieten. Tijdens een optreden in december 1963 raakte het instrument echter zoek. Het werd later in Californië verkocht zonder dat de herkomst bekend was. Pas vorig jaar herkende een Beatles-expert het instrument als de gitaar van Lennon. (ANP/AFP)