Prince wil in mooie Europese zalen, ook Carré

Door onze redacteur

De Amerikaanse popster Prince gaat op zijn komende Europese tournee solo optreden. Onder de naam Prince Spotlight: Piano & A Microphone geeft de zanger vanaf 24 november een maand lang in mooie, historische concertzalen in Europa optredens aan een concertvleugel. Dat zegt hij in een interview met deze krant. In Nederland is Carré de voorgestelde zaal, in december. Ook zalen als het Konzerthaus in Wenen en de Opera Garnier in Parijs staan in de voorgestelde tourlijst die nog niet bevestigd is door het management van Prince.

De concerten zullen een vrije vorm krijgen en zijn een lang gekoesterde wens van de zanger. In zijn studio Paisley Park in Chanhassan vertelde hij dat hij er op dit punt van zijn carrière „aan toe” is. Solo aan de piano is volgens de zanger „meer naakt”. Met immer lovende recensies na zijn concerten – „ik krijg gewoon geen slechte”, aldus Prince – wil hij wel eens zien hoe deze avond ontvangen wordt. Zaterdagnacht gaf hij bij een exclusief studioconcert een voorproefje op deze tournee, met zes nummers (onder meer Starfish and Coffee, Sweet Thing) in zijn eentje aan zijn keyboard. Zodra de tournee officieel bevestigd is, begint de kaartverkoop.