Schaatsbanen gesloten door hoge temperatuur

Het gaat om ijsbanen in Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Op de Haagse ijsbaan van de Uithof kunnen schaatsers momenteel geen gebruik maken van het middenterrein vanwege de hoge najaarstemperaturen. Foto Juan Vrijdag/ANP

Verschillende Nederlandse schaatsaccomodaties hebben dinsdag hun ijsbanen gesloten. De warme najaarstemperatuur zorgt ervoor dat het bevroren houden van de schaatsbanen teveel kost aan energie.

Het gaat om de Amsterdamse Jaap Edenbaan, de IJsbaan Haarlem en de Uithof in Den Haag. De Amsterdamse en Haagse schaatsbaan hebben beide hun 400 meterbaan gesloten. Haarlem laat die vooralsnog open, maar heeft wel de middenbaan gesloten.

“Door de harde wind en de hogere temperatuur is het ijs helaas te dun om veilig te kunnen schaatsen”, stelt de Jaap Edenbaan op haar website. “Op basis van de weersvoorspellingen kunnen we op z’n vroegst vrijdag pas weer open.” Van de andere accommodaties is nog niet bekend wanneer de gesloten schaatsbanen weer open gaan.