Kids met camera’s: Het ziekenhuis door kinderogen

©

Valt er nog iets toe te voegen aan het genre van medische reality zonder commotie te veroorzaken? De EO kreeg dit jaar flinke kritiek op programma’s als Zo zijn we niet getrouwd, maar neemt met de serie Kids met camera’s geen risico’s en pakt het subtiel aan. Verschillende kinderen filmen zichzelf tijdens hun ziekenhuisverblijf; dat gaat van een meisje met een gebroken pink tot een jongen met een levensbedreigende ziekte. Het grootste deel bestaat uit beelden die ze zelf hebben geschoten. De deelnemers praten als echte vloggers met de camera terwijl ze in het ziekenhuisbed liggen, door de gangen lopen of bij een controle zitten. De emoties worden niet vergroot door dramatische muziek en de toon is meestal nuchter. Cody (13) heeft de spierziekte Duchenne: „Ik kan niet rennen en mijn broer en zus kunnen wel rennen.” Kirsi (15) brak vorig jaar haar been na een val. Ze kreeg een ijzeren plaat in haar been die er nu eindelijk uitmag. Ze neemt de camera, die vastzit aan een soort selfiestick, mee terwijl ze naar haar operatie gereden wordt. Ze blijft nog even filmen nadat ze de narcose krijgt: „Oké, doei!”

NPO 1, 21.30-22.15u.