Jordaanse officier schiet Amerikanen dood

Bij een schietpartij bij een politieschool in Jordanië zijn gisteren ten minste vier en mogelijk acht mensen doodgeschoten. Onder de slachtoffers zijn twee Amerikaanse instructeurs en een Zuid-Afrikaanse. De dader, een ervaren Jordaanse officier, werd later zelf doodgeschoten. De schietpartij vond plaats in een trainingskamp aan de rand van de hoofdstad Amman, waar onder meer Iraakse en Palestijnse veiligheidsagenten worden opgeleid. De training wordt deels gefinancierd door de VS. Over het motief van de dader is nog niets bekend. Jordanië maakt deel uit van de door de VS geleide coalitie tegen de Islamitische Staat in Syrië en Irak en herbergt honderden Amerikaanse trainers als onderdeel van een militair programma. Daaronder valt ook de stationering van (Nederlandse) F-16’s die worden ingezet tegen IS. (AP)