Kabinet van Curaçao gevallen

De regering had sinds vrijdag geen meerderheid meer in het parlement.

Het kabinet van Curaçao zoals dat aantrad in 2013. Foto Prince Victor / ANP PRINCE VICTOR

De regering van Curaçao heeft haar ontslag ingediend bij gouverneur Lucille George-Wout. Premier Ben Whiteman heeft de val van het kabinet gisteren aangekondigd, meldt persbureau ANP. De regering had geen meerderheid meer in het parlement.

Whiteman kwam in de problemen nadat parlementariër Marilyn Moses vrijdag haar steun introk. “Ik wil niet en zal niet doorgaan met de acties regering tegen het volk van Curaçao ondersteunen”, schreef ze op Facebook. Whiteman probeerde daarna steun te vinden van andere partijen, maar daarin is hij niet geslaagd.

Gouverneur George-Wout wil de komende dagen alle partijen consulteren om te bepalen of een nieuwe formatiepoging zin heeft, meldt de Curacao Chronincle. Lukt dit niet, dan zouden nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven.

In september stapte premier Ivar Asjes van Curaçao op, nadat zijn partij Pueblo Soberano (PS) het vertrouwen in hem had opgezegd. Ben Whiteman, destijds minister van Volksgezondheid, volgde hem op.