Jordaanse officier schiet Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse instructeurs dood

Bij een schietpartij bij een politieschool in Jordanië zijn gisteren ten minste vier en mogelijk acht mensen doodgeschoten. Onder de slachtoffers zijn twee Amerikaanse instructeurs en een Zuid-Afrikaanse. De dader, een hoge Jordaanse veiligheidsofficier, werd later zelf ook doodgeschoten. De schietpartij vond plaats in Muaqar, in het oosten van de Jordaanse hoofdstad Amman, in een trainingskamp waar onder meer Iraakse en Palestijnse veiligheidsagenten worden opgeleid. De training wordt deels gefinancierd door de Verenigde Staten. Jordanië maakt deel uit van de door de VS geleide coalitie tegen Islamitische Staat in Syrië en Irak en herbergt enkele honderden Amerikaanse trainers als onderdeel van een militair programma. Daaronder valt ook de stationering van F-16-gevechtsvliegtuigen die worden ingezet voor luchtaanvallen op posities van IS in Syrië. (AP)