Donald Trump: boycot Starbucks om kerstmisbekers

De presidentskandidaat spreekt zich uit over de rel die is ontstaan over de koffiebekers van Starbucks.

Donald Trump gisteren tijdens zijn toespraak in Springfield, Illinois. Foto: screenshot YouTube

“Misschien moeten we Starbucks boycotten”, zei Donald Trump gisteren in een toespraak voor meer dan 10.000 mensen in Springfield, Illinois. De reden? Het nieuwe design van de koffiebekers die Starbucks in gebruik heeft genomen rond de feestdagen. Die zijn namelijk knalrood en niet meer versierd met sneeuwvlokken en teksten als “vrolijk kerstfeest”, zoals in voorgaande jaren.

“Als ik president word, zeggen we allemaal gewoon weer ‘vrolijk kerstfeest’ tegen elkaar.”

In de Verenigde Staten hebben gelovige conservatieven hun woede geuit over de speciale kerstmisbekers. Volgens hen wordt de westerse, christelijke cultuur aangetast met het nieuwe ontwerp van de koffiebeker.

Links een model uit 2009, rechts het nieuwste model koffiebeker van Starbucks:

Twitter avatar BreitbartLondon Breitbart London War On Christmas: Starbucks’ New ‘Red Cups’ Are Emblematic Of Western Culture Cleansing https://t.co/lWB9eJQoJS https://t.co/Dk6jvCCQwN

Politiek gewin?

Trump hield zijn toespraak aan de vooravond van het vierde Republikeinse verkiezingsdebat, vanavond in Milwaukee. Als veronderstelde blijk van oprechtheid liet Trump weten dat zijn eigen Trump Tower in New York een van de volgens hem succesvolste Starbucksfilialen van de Verenigde Staten huisvest. Dat een boycot een einde zou maken aan de huurovereenkomst kan hem niets schelen, zei hij.

Starbucks heeft nog niet gereageerd op de rel. Bij gebrek aan leuke versieringen schrijven mensen nu maar zelf een kerstwens op de koffiebekers:

Twitter avatar BuzzFeed BuzzFeed Christians upset over Starbucks cups are trolling baristas https://t.co/s9GSqSIirG https://t.co/EsFR9m5Svf
    • Etienne Verschuren