Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP/Remko de Waal

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

Tempo Team: werknemers lachen mee met de baas

Is de baas grappig? Zelfs als ze dat niet is, lacht een derde van de werknemers tóch mee. Het Financieele Dagblad schrijft over een onderzoek door uitzendorganisatie Tempo-Team. Werknemers hopen door mee te lachen, de baas gunstig te stemmen.

Vier op de vijf werknemers vinden humor op de werkvloer belangrijk, blijkt uit het onderzoek. Een kwart van hen gelooft dat mensen die vaker lachen, ook harder werken.

Tegelijkertijd vindt een kwart van de werkgevers dat werknemers hun tijd verdoen door te grapjes te maken op de werkvloer. Daar staat tegenover dat 60 procent van de werkgevers vindt dat humor bijdraagt aan een betere, motiverende sfeer in het bedrijf.

AH-app tegen voedselverspilling

Een nieuwe app van Albert Heijn moet laten zien welke producten in de winkel bijna over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Die producten zijn dan in de aanbieding. Dat meldt RTL Z. Het doel is minder producten weg te gooien omdat ze ‘over datum’ zijn. Horeca en supermarkten gooien jaarlijks voor twee miljard euro aan voedsel weg.

De app is nu nog alleen in twee winkels, in Almere en Diemen te gebruiken. Volgens RTL Z is het een probleem dat aanbiedingen van producten die nog maar beperkt houdbaar zijn, pas in de winkel te vinden zijn. Dit in tegenstelling tot de reguliere aanbiedingen waar reclame voor wordt gemaakt. Door de app moet het makkelijker worden voor de consument om voedselverspilling tegen te gaan.

KPN verkoopt deel aandelen Telefónica

KPN wil 70 procent van het geld dat de verkoop van Telefónica aandelen oplevert, terugstorten aan de aandeelhouders. De overige dertig procent wordt gereserveerd voor het aflossen van schulden. KPN verkoopt een kwart van haar aandelen in Telefónica Deutschland, meldt onder meer de Volkskrant op basis van een persbericht.

Een aandeel Telefónica was maandagavond ruim vijf euro waard. De totale waarde van het bedrijf wordt daarmee geschat op 16,4 miljard euro. Het is nog niet bekend welke prijs KPN voor de 150 miljoen aandelen krijgt. Het totale belang dat KPN in Telefónica heeft, dáált door de verkoop van ongeveer 20 procent naar 15 procent.

    • Eefje Rammeloo