Asielzoekers verwond bij rel in detentiecentrum

De Australische politie heeft gisteren een einde gemaakt aan rellen in een detentiecentrum voor asielzoekers op Christmas Island. Vijf mensen raakten lichtgewond. De meeste asielzoekers werkten mee met de politie, maar tegen een kleine groep werd traangas ingezet nadat ze zichzelf hadden gebarricadeerd en dreigden wapens te gebruiken. De ongeregeldheden ontstonden na de dood van een asielzoeker die uit het kamp was ontsnapt. De man werd zondag gevonden op de bodem van een klif. De Australische autoriteiten vermoeden dat de rellen zijn veroorzaakt door immigranten die hun visum werd afgenomen na een crimineel vergrijp. De regering schat de schade van de rellen op minstens 1 miljoen Australische dollar (circa 700.000 euro). Australië voert een streng immigratiebeleid, met strikte quota. (AP, Reuters)