Zoektocht naar Nederlandse studente in Oeganda wordt gestaakt

Na bijna twee weken wordt de zoektocht afgeblazen. De vrouw is nog niet gevonden.

Silhouetten van palmbomen in Oeganda. Robin Utrecht

De zoektocht naar de 21-jarige vrouw die sinds twee weken wordt vermist in Oeganda is gestopt. De drie Nederlandse politieagenten die in het Afrikaanse land naar de studente op zoek waren, zijn weer teruggekeerd, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag aan persbureau ANP.

De studente geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam was voor een stage in Oeganda. Ze trok met een aantal vriendinnen bijna twee weken geleden het natuurgebied Murchison Falls in. ‘s Avonds verdween ze spoorloos, waarna haar vriendinnen een dag later spullen van haar langs de oever van de Nijl vonden.

Het vermoeden bestaat dat de studente in het water is gevallen en slachtoffer is geworden van wilde dieren. Afgelopen vrijdag werd nog naar de vrouw gezocht met een drone en een helikopter, maar zonder succes.