Verfijnde melodieën, duistere ondertoon

Bij zangeres Seinabo Sey komen uiteenlopende invloeden samen. Sey (26) is van Zweeds-Gambiaanse afkomst, ze kan zowel mannelijk als vrouwelijk klinken en combineert genres uit allerlei windstreken. Daaruit distilleert ze een solide stijl, zodat haar debuut-cd Pretend niet wispelturig klinkt. Integendeel, Pretend biedt gospel, elektronische soul en akoestische ballades maar heeft steeds een herkenbare kern dankzij haar diepe volle zangstem. Seys naam zingt rond sinds 2013, toen haar eerste single verscheen. Dat prachtige Younger combineerde haar wulpse soulstem met plagerige effecten (echo’s en autotune) zonder dat de stoere melodie verloren ging. Op Pretend blijkt Sey niet de partyzangeres die Younger deed vermoeden: in sommige nummers heeft haar stem een zware, bijna sombere klank, zoals in het sobere Sorry of een aanzwellend Still. De verfijnde melodieën, de instrumentaties met hun duistere elektronische ondertoon, maken Seinabo Sey een aanwinst.

    • Hester Carvalho