TUI vliegt tot mid-december niet op Sharm al-Sheikh

De reisorganisatie haalt wel vakantiegangers op in de Egyptische badplaats.

Een vliegtuig op het vliegveld van Sharm al-Sheikh. Asmaa Waguih / Reuters

Tot en met 18 december vliegt TUI Nederland niet op de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. Vakantiegangers worden er wel opgehaald door de reisorganisatie, meldt persbureau ANP.

Hiermee volgt de onderneming, waar TUI, Holland International en Kras onder vallen, het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken van vrijdag op. De maatregelen volgen op het neerstorten van de Russische Airbus in de Sinaï ruim een week geleden. Mogelijk was dit een aanslag van de Islamitische Staat. Steeds meer aanwijzingen wijzen ernaar dat er een bom in de bagage zat.

Veiligheidsteam

TUI heeft samen met haar Belgische zustermaatschappij Jetairfly een Nederlands/Belgisch veiligheidsteam ingehuurd om de bagage extra te checken. Zo mogen de passagiers op hun terugreis uit Egypte zowel ruim- als handbagage meenemen.

Gisteren vloog er voor het eerst sinds het neerstorten van de Airbus een Nederlandse vlucht van TUI heen en terug naar Sharm al-Sheikh. De woordvoerster zei toen dat het om een geplande vlucht ging.

Anderen vliegen ook niet

Ook Neckermann Reizen en Corendon vliegen tot en met 18 december niet naar het vakantieoord. Corendon vliegt daarnaast ook niet naar de badplaatsen Hurghada en Marsa Alam.