Novak Djokovic ook in Parijs veel te sterk voor Andy Murray

Novak Djokovic heeft gisteren opnieuw bewezen dat hij een maatje te groot is voor de Schot Andy Murray. De Servische tennisser, nummer één van de wereld, maakte in de finale van het tennistoernooi van Parijs korte metten met de nummer drie op de ranglijst: 6-2 en 6-4.

Vorig maand versloeg Djokovic zijn Schotse uitdager ook al, in Shanghai, toen met nog grotere cijfers (6-1 en 6-3).

Djokovic won het masterstoernooi in Parijs voor de derde keer op rij. Hij vestigde met zijn eindoverwinning een record. Niet eerder wist een tennisser in één seizoen zes van de negen masterstoernooien te winnen. Eerder dit jaar was Djokovic al de beste in Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Rome en dus in Shanghai.

Verder was dit de tiende titel voor Djokovic van dit seizoen: hij won de Australian Open, Wimbledon, de US Open en het iets minder hoog aangeschreven China Open.

Ook in Parijs had Murray weinig in te brengen tegen het spel van de Serviër. Zeker in de eerste set was Djokovic oppermachtig met zelfs een break op love in de derde game. In de tweede set wist Murray weliswaar een servicegame af te snoepen van Djokovic (ook op love), maar hij had zelf veel meer moeite om zijn service te houden. Op 3-3 sloeg Djokovic definitief een gat en die voorsprong gaf hij niet meer weg.

Murray bezet vandaag wel weer de tweede plaats op de wereldranglijst. Hij passeerde de Zwitser Roger Federer, die in Parijs al in de derde ronde strandde tegen de Amerikaan John Isner. Djokovic blijft de soevereine leider.

Bij de vrouwen is de positie van de Amerikaanse Serena Williams vooralsnog onaantastbaar. De Roemeense Simona Halep volgt op ruime afstand, de Spaanse Garbiñe Muguruza is derde. Zus Venus Williams keerde dankzij haar winst in de WTA Elite Trophy terug in de top tien. Ze staat zevende.

Robin Haase is Nederlands hoogst geklasseerde tennisser. Hij zakte twee plaatsen en is nu de nummer 67. Kiki Bertens staat 101ste bij de vrouwen. (ANP)