Zilver Van Ruyven in eerste wereldbekerfinale

Shorttrackster Lara van Ruijven heeft tijdens haar debuut in een wereldbekerfinale meteen zilver gepakt. De Nederlands kampioene eindigde zaterdag in de finale van de 500 meter in Toronto als tweede achter Europees kampioene Elise Christie. Wereldkampioene Fan Kexin uit China en de Poolse Natalia Maliszewska gingen in de finale onderuit, waarna Van Ruijven (22) achter de ongenaakbare Britse naar het zilver reed. Bij de mannen greep Sjinkie Knegt net naast de winst gegrepen op de 1500 meter. De Europees- en wereldkampioen moest net als vorige week in Montreal zijn voormalige trainingsmaat Kwak Yoon-gy voor zich dulden. Kwak reed naar het goud in 2.13,607 en Knegt kwam als tweede over de streep in 2.13,855. Jorien ter Mors kwam gisteren in de finale van de 1.000 meter ten val. (ANP)