Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Mogelijk solo-optreden Prince in Carré tijdens komende Europese tournee

 

De Amerikaanse popster Prince gaat op zijn komende Europese tournee solo optreden. Onder de naam Prince Spotlight: Piano & A Microphone geeft de zanger vanaf 24 november een maand lang in mooie, historische concertzalen in Europa optredens aan een concertvleugel. In Nederland is Carré de voorgestelde zaal, begin december. Ook zalen als het Konzerthaus in Wenen, het Theatre Royal Drury Lane in Londen, de Opera Garnier in Parijs en het Cirque Royal in Brussel staan in de voorgestelde tourlijst die nog niet bevestigd is door het management van Prince.

"Meer naakt"

De concerten zullen een vrije vorm krijgen en zijn een lang gekoesterde wens, liet de zanger uit Minneapolis zaterdag in een interview met deze krant weten. In zijn studiocomplex Paisley Park vertelde hij dat hij er op dit punt van zijn carrière ‘aan toe is’. Solo aan de piano is volgens de zanger „meer naakt.” Met immer lovende recensies na zijn concerten –,,ik krijg gewoon geen slechte”, aldus Prince – wil hij wel eens zien hoe deze avond ontvangen wordt. Zaterdagnacht gaf hij bij een exclusief studioconcert ook een voorproefje op deze tournee, met zes nummers (o.a. Starfish and Coffee, Sweet Thing en Love Or $) in zijn eentje aan zijn keyboard. De setlist, volgorde en invulling zal hij bij de komende concerten ter plekke bepalen.

Zodra de tournee officieel bevestigd is, begint de kaartverkoop. Het afgelopen jaar was de zanger op de Hit &Run tournee in Amerika met zijn band 3rdEyeGirl.

Aanstaande donderdag in NRC: verslag van een bezoek aan de studio van Prince in Chanhassen, Minneapolis.