Politie ontdekt drugslab na explosie

Bij de ontploffing raakten twee mensen gewond. Een van hen is opgepakt, de ander is gevlucht.

Het logo van de politie op een uniform. Foto Koen van Weel / ANP

In het Limburgse Oostrum zijn bij een explosie in een schuurtje vandaag twee mensen gewond geraakt. Toegesnelde politieagenten vonden hierop een vermoedelijk drugslab. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Twitter avatar politievenray Politie Venray Om 16.30u een ontploffing in een woning te Oostrum. Er is 1 man weggereden in een zwarte auto. Deze persoon heeft brandwonden. Tips?

Een van de gewonden is overgebracht naar het ziekenhuis en is inmiddels aangehouden. De andere persoon, die brandwonden opliep, is er in een zwarte auto vandoor gegaan. De politie zoekt de omgeving af naar de verdachte.

Het schuurtje waar de ontploffing plaatsvond is niet ernstig beschadigd. Het gebouwtje bevindt zich achter een woonhuis in een woonwijk.

Drugslab

De politie vermoedt dat de verdachten een drugslab hadden opgezet in de schuur. De autoriteiten verwachten dat het onderzoek zal worden overgenomen door het landelijk team forensische opsporing.

Vorige week trof de politie 1.000 liter chemicaliën aan in een woonwijk in Tilburg. Daarbij werden twee verdachten aangehouden.